Egemarke Gods værdsætter kvaliteten og de gode idéer

Tingene står ikke stille på Egemarke Gods på Sjælland. Udover 650 hektar jordbrug omfatter godset også 15-20 udlejningsmål, jagtudlejning, vindmøller og solceller.

“Vi har hele tiden travlt med at renovere, udbygge eller nybygge, og derfor er det vigtigt med gode samarbejdspartnere. Da vores kornlager brændte ned, valgte vi Kjargaard Byg som totalentreprenør på opførelsen af det nye kornlager, og jeg er utrolig tilfreds med resultatet, der både er pænt og funktionelt,” fortæller Claus Lohmann, som er tredje generation på godset, hvor han bor i hovedbygningen med sin familie.

“Jeg valgte dem i første omgang på grund af prisen, men jeg må indrømme, at de allerede i de indledende forhandlinger havde blik for nogle smarte løsninger og gode detaljer, som jeg ikke selv havde set. Deres bidrag tilfører en merværdi til byggeriet og processen,” siger Claus Lohmann.

Gode processer og forud for planen

Opførelsen af kornlageret stod færdigt i 2021, men tilgangen med det grundige forarbejde varer ved. Da Egemarke Gods havde behov for opførelsen af en ny svinestald, faldt valget derfor naturligt på Kjargaard Byg igen. Også her blev der allerede i projekteringen afsat tid til at tale tingene igennem for at optimere processen og finde de smarte løsninger. En smart løsning har for eksempel været indkøb af materialer, hvor Kjargaard Byg har fået rådighed over et område i en lade og derfor har kunnet indkøbe materialer i god tid og dermed undgå prisstigninger.

Selvom forarbejdet er grundigt, kan man dog ikke sikre sig mod alle fejl.

“Processerne kører slag i slag. De har selvfølgelig også lavet fejl undervejs, men de retter dem hurtigt uden besvær. De er meget positive, og jeg kan mærke, at de er vant til at arbejde inden for landbruget, hvor tingene skal fungere. De er gode til at følge op på aftaler og går langt for at levere kvalitetsarbejde,” konstaterer Claus Lohmann, der ser frem til at kunne tage den nybyggede stald i brug.

“Efter planen skal den stå færdig til oktober, men her i begyndelsen af maj er de faktisk forud for planen, så det tegner godt,” slutter bygherren, som hver dag følger med i byggeriet, hvor Kjargaard Byg er totalentreprenør.