“Her er ingen slinger i valsen"

”Jeg er overbevist om, at det blev et godt projekt, fordi vi fik snakket det hele igennem fra start.” Sådan siger Erik Lund om samarbejdet med Kjargaard Byg.

Erik henvendte sig til Kjargaard Byg med et ønske om at opføre en maskinhal med plads til et værksted. Han driver et mindre skovbrug og havde brug for en maskinhal, hvor han kunne opbevare maskiner som traktorer, rendegraver og minilæser, og så ønskede han et værksted, hvor han kunne gå og lave lidt.


”Vi havde et ønske om, at det skulle være så vedligeholdelsesfrit som muligt. Det var både et spørgsmål om økonomi og dovenskab. Vi ville gerne gøre det så nemt som muligt for os selv,” siger Erik med et smil og fortsætter:

”En træsko kan laves på mange forskellige måder, og det kan et maskinhus også. Hvad er minimal vedligeholdelse? Hvad indebærer det for den fremadrettede drift af bygningen? Det jeg ønsker, skal også være det, jeg får.”

Kom hurtigt på bølgelængde

Det var afgørende for Erik Lund, at han på de første par møder kunne mærke en god kemi, som banede vejen for en god ping-pong dialog om projektet. Derfor var vejen til tegninger og projektbeskrivelser også kort.

“Vi var på bølgelængde og begge ret handlekraftige, så der var slet ingen tvivl om, at der var et godt match. Jeg kunne mærke, at de forstod mine ønsker, og den forståelse kombineret med deres enorme erfaring kom os til gode både i planlægningen og byggefasen. Det, der er aftalt, er det, der er blevet lavet. Her er ingen slinger i valsen, og det kan jeg lide,” konstaterer Erik.

Stålhal med funktionelle tilvalg

Løsningen blev en funktionel hal på ca. 225 m2 med 4 meter benhøjde og en port på 4,5x4,5 meter i gavlen. Siderne er beklædt med stålplader og taget har rytterlys i kip, der sikrer et godt lysindfald i dagtimerne. I følge Erik Lund er rytterlyset ikke den billigste løsning, men han er glad for at kunne gå inde i dagslys både sommer og vinter.

Af andre funktionelle tilvalg er en vaskeplads og et akvadræn i hele hallens længde med sandfang og olieudskiller.

“Et akvadræn er bestemt ikke en standard løsning, men jeg har valgt det til, fordi vi ofte kører våde maskiner ind i hallen, og så kan vi ikke undgå, at der står vandpytter på gulvet. Ligesom vi også har fået lavet en vaskeplads med sandfang og olieudskiller til at fange fedt fra maskinerne eller oliespild fra en utæt slange. Med de tilvalg er vi sikre på, at vi opfylder alle miljøkrav,” fortæller Erik.

Alt fungerer som ønsket

Når Erik Lund ser tilbage, er han glad for, at han lyttede til de positive røster, han havde hørt om Kjargaard Byg.

“Vi er rigtig, rigtig glade for processen og resultatet – og ikke nok med det, så blev hallen leveret til tiden og til prisen. Ingen ekstraudgifter og intet bøvl. Derfor tilslutter jeg mig gerne koret af positive røster og anbefaler andre at samarbejde med Kjargaard Byg,” slutter Erik.

Hallen stod færdig i sensommeren 2023, og ifølge Erik fungerer den lige, som han havde ønsket.