“Det er ikke så tosset, at bygge med Kjargaard Byg”

Vestjydsk Beslag bygger nyt domicil med plads til produktion og administration i Vildbjerg. Noget de fire ejere har set frem til men samtidig også været nervøse for på grund af utallige historier om stressende byggeprocesser med fraværende håndværkere. Men sådan har processen langt fra været. Tværtimod.

For nogle er opførelsen af et nyt domicil en lavpraktisk opgave, der bare skal sættes flueben ved, mens det for andre er en milepæl i virksomhedens historie.

”Det er så afgjort en milepæl for os. Jeg er 57 år, og vi kommer ikke til at bygge et nyt domicil i min tid, så byggeriet betyder rigtig meget for os,” siger Mads Jørgensen, der er direktør og den ene af fire ejere i Vestjydsk Beslag. De tre øvrige ejere er Mads Jørgensens kone og deres to børn, som alle er bosat i Vildbjerg.

Lyttede til vores kunder

Virksomheden vækster og har behov for mere plads, og da ejerne gerne ville flytte virksomheden fra Ringkøbing til Vildbjerg og i samme omgang effektivisere, var det ikke svært at tage beslutningen om at bygge nyt. Det var straks svære at gå fra beslutning til handling, for ikke alle byggefirmaer vendte tilbage på henvendelserne fra Vestjydsk Beslag.

“Vi endte med tre parter i den indledende proces, men da to af parterne blev ved med at ville hive os i deres retning uden at lytte til vores ønsker, valgte vi Kjargaard Byg, fordi de var lydhøre,” fortæller Mads Jørgensen.

Alt er gået flot hele vejen

Den gode dialog fortsatte også under byggeprocessen, hvor familien har haft rigtig meget kontakt med håndværkerne.

“Vi har jo fulgt med i byggeriet og lige smuttet forbi, når vi kom hjem fra arbejde i Ringkøbing, og vi er altid blevet taget godt imod af håndværkerne. De er også gode til at involvere os og forklare, hvad de har tænkt sig at gøre, for så lige høre, om vi også tænker sådan,” forklarer Mads Jørgensen og fortsætter:

“Det har været fantastisk. Alle har sagt til os, at vi ville få stress af at bygge, fordi håndværkere aldrig kommer til tiden, men alt er gået så flot hele vejen igennem.”

En måned foran tidsplanen

Byggeriet af det nye, energibesparende domicil er gået over al forventning, og selvom byggeriet endnu ikke er færdigt, er det over en måned foran tidsplanen.

På spørgsmålet om Mads Jørgensen ville bygge med Kjargaard Byg igen, svarer han:

“Jeg kan love dig, at vi ville spørge dem igen. Det har været en proces, som har været helt vanvittig god i forhold til den skræk, folk har sat i livet på os.”